Бенитес: Напускането на ветераните е част от живота


Н. Гавазов

Бенитес: Напускането на ветераните е част от живота

Наставникът на Челси Рафаел Бенитес заяви, че не трябва да се прави трагедия от раздялата с ветераните, тъй като процесът се явява „част от живота". След като Дидие Дрогна напусна „сините" миналото лято, сега клуба от „Стамфорд Бридж" може да загуби цяла порция ветерани. Вече е известно, че в края на сезона Франк Лампард ще си тръгне. Под въпрос е бъдещето на Ашли Коул и Джон Тери.

Бенитес обаче запазва спокойствие и се отнася философски към процеса на смяна на поколенията.

„С лекота се обсъждат легендите и те заслужават огромно уважение. Това, което те направиха в този клуб е фантастично. Но трябва да се приемат и новите футболисти - английски или чуждестранни, ако искаме да побеждаваме. Именно това очакват запалянковците от нас. Всеки знае какво са постигнали тези легенди тук, но не бива да си закриваме очите пред новите футболисти. Това е част от живота", заяви Бениетс за The Telegraph.

„Ако искаш да побеждаваш, трябва да дадеш път на новото поколение. В Челси ситуацията е под контрол, защото това е успешен клуб", каза още наставникът на „сините".

„Всяка година трябва да се привличат нови футболисти. През този сезон в отбора се появиха трима или четирима футболисти. Тук са Азар, Оскар, Пиасон и Марин, които дойдоха лятото. На тях им трябва още малко време. Това е част от еволюционния процес на тима", завършва Бенитес.

 

  Сподели
93