Защитник на КПР оглави Торонто


Н. Гавазов

Защитник на КПР оглави Торонто

Канадският клуб Торонто, който играе в американската МЛС официално обяви за назначаването на централния защитник на Куинс Прк Рейнджърс Райън Нелсън на длъжността старши-треньор на отбора. Както е известно, бившият бранител на Блекбърн и Тотнъм се присъедини към КПР миналото лято. Независимо от неуспехите на тима през сезона, Райън остави светла диря с представянето си в клуба.

През сегашния сезон 35-годишният новозеландец записа 21 мача за КПР. Той е много добре запознат с МЛС, тъй като в периода 2001 - 2005 година вече игра за Ди Си Юнайтед, а през 2004 година попадна в символичния отбор на северноамериканската лига.

Контрактът на Нелсън с КПР е до края на сезона, но наставникът Хари Реднап разреши на своя възпитаник да напусне предсрочно „Лофтус Роуд" и да се пробва на треньорското поприще.

На пресконференция тази вечер от Торонто заявиха, че Нелсън остава в КПР до края на периода на Супердрафта, който свършва на 22 януари. Това означава, че Райън ще може да изиграе още 2-3 мача за лондончани, преди да прекрати кариерата си на футболист.

 

  Сподели
81