Юнайтед ще публикува подробности от преговорите с Тотнъм за Фрайърс


Н. Гавазов

Юнайтед ще публикува подробности от преговорите с Тотнъм за Фрайърс

Манчестър Юнайтед се готви да публикува подробности от своите преговори с Тотнъм през миналия сезон относно продажбата на защитника Зеки Фрайърс. Както е известно, миналата седмица „шпорите" официално обявиха за привличането на 20-годишния англичанин от Стандарт Лиеж, а това моментално предизвика гневната реакция на Сър Алекс, който обвини президента на лондонския клуб в машинации.

Работата е в това, че Фрайърс е възпитаник на „червените дяволи", но ако бъде закупен от чуждестранен клуб, тогава Тотнъм ще избегне изплащането на компенсация в размер на 5-6 милиона паунда (независимо дали играча е свободен агент).

През миналата година Тотнъм е водил преговори с Юнайтед за покупката на Фрайърс, чийто договор с клуба от „Олд Трафорд" изтичаше и сделката почти е била готова, като играчът дори отпътува с „шпорите" на лагер в Португалия. Оттам обаче Зеки изненадващо премина в белгийския Стандарт със свободен трансфер и така „червените дяволи" получиха само 250 000 паунда за своя възпитаник

Цялата тази история с преминаването на Фрайърс в Тотнъм през чуждестранен клуб Сър Алекс определи като „машинация" и „злоупотреба на правилата". Сега от Манчестър Юнайтед се готвят да публикуват всички детайли от преговорите с Тотнъм през миналата година и по такъв начин да докажат, че лондончани действително са нарушили правата по отношение на сделката с Фрайърс.

 

  Сподели
73