Арсенал подписва с Уолкът до края на седмицата


Н. Гавазов

Арсенал подписва с Уолкът до края на седмицата

Както става известно от авторитетният сайт за футболни новини Goal.com, тази седмица нападателя на Арсенал Тео Уолкът ще сключи нов договор с клуба, благодарение на което заплатата му ще се повиши от 60 на 90 000 паунда на седмица. През първата половина на сегашния сезон страните никак не успяха да се договорят за продължаване на сътрудничеството. Едва преди седмица ръководството на клуба възобнови преговорите, решавайки да отиде към отстъпки.

Съобщава се, че в близко време ще бъдат изгладени всички формалности и Уолкът ще сключи нов договор до лятото на 2017 година. Освен ръста на заплатата, 23-годишният английски национал ще получи няколко милиона паунда премия за преподписването, а също така и разкошна схема от бонуси за успехи на футболния терен.

Подписването с Уолкът, който със своите 14 гола е голмайстор на Арсенал през сегашния сезон ще позволи на „артилеристите" да се съсредоточат върху трансферния пазар и по-сериозно да се заемат с преговори за привличането на Давид Вия от Барселона или Адриан Лопес от Атлетико.

 

  Сподели
65