Коул: Само Меси и Роналдо са по-добри от Ван Перси


Н. Гавазов

Коул: Само Меси и Роналдо са по-добри от Ван Перси

Полузащитникът на Уест Хем Джо Коул призна, че смята нападателя на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси за най-добър футболист в света след Кристиано Роналдо и Лионел Меси. В съботната среща от Купата на Англия между „чуковете" и „червените дяволи" Коул записа две асистенции, но това се оказа недостатъчно за победата на неговия нов отбор, тъй като в допълнителното време на мача влезлият като резерва Ван Перси вкара чудесен гол след още по-чудесен пас на Райън Гигс.

Коул не крие възхищението си от таланта на Ван Перси, който вече има на сметката си 20 гола в 26 мача за Юнайтед след трансфера си от Арсенал през лятото.

„Ако изключим Меси и Роналдо, то Ван Перси се явява най-добрият играч в света. В Арсенал той игра дълго време на фланга и дълго време беше травмиран, но преминаването му в центъра на нападението му позволи по-малко да бяга и да използва своята техника при завършване на атаките и това е нещо, което той прави прекрасно. Огромно удоволствие е да наблюдаваш играта му, но също така е много тежко да се изправиш срещу него", заяви Коул за The Guardian.

 

  Сподели
78