Венгер: В Арсенал работи социалистически модел на разпределение на заплатите


Н. Гавазов

Венгер: В Арсенал работи социалистически модел на разпределение на заплатите

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнението си относно структурата на заплатите в клуба от „Емирейтс". Както е известно, ръководството на „артилеристите" избягва да дава големи възнаграждения на своите футболисти и тази политика често е критикувана от фенове и специалисти, които смятат, че това е една от причината за отлива на футболисти от клуба.

„Ние много добре плащаме на нашите играчи. Аз загубих целия си живот за да се убедя, че хората, които работят в Арсенал получават добри средства. Моят принцип се състои в това, че трябва да се плащат разумни пари на футболистите. Понякога може да се направят изключения, но те силно излизат от общото разпределение на заплатите. Ако искате клуба да е на печалба, трябва да следвате този принцип", заяви Венгер за The Telegraph.

„Нямаме футболисти със заплати от 200 000 паунда на седмица. Мисля, че другите клубове също ще се придържат към нашия модел след влизане в сила на финансовия феърплей. В Арсенал се работи по социалистически модел на разпределение на заплатите", каза още французинът.

 

  Сподели
135