Ван дер Сар: Арсенал стана доставчик на играчи за големите отбори


Н. Гавазов

Ван дер Сар: Арсенал стана доставчик на играчи за големите отбори

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Едвин ван дер Сар заяви, че сегашният Арсенал се е превърнал в подобие на Аякс - доставчик на добри на играчи за сериозни клубове. Едвин, който в момента е спортен директор на Аякс харесва стратегията на лондончани по отношение на голямото доверие към младите футболисти.

Но едновременно с това бившия вратар на „червените дяволи" смята, че Арсенал повече не принадлежи към европейския елит, а е станал доставчик за него на футболисти и ако тази роля за „артилеристите" е новина, то за Аякс тя е нещо обикновено и традиция в продължение на много години.

Едвин е убеден, че именно заради отсъствието на най-високи амбиции и възможности да се бори на високо ниво Арсенал е загубил Робин ван Перси, който премина в Юнайтед.

„Не съм изненадан, че той (Б.ред. Ван Перси) отиде в Юнайтед. Сега той се намира в клуб, който постоянно печели трофеи, а за последните осем години в Арсенал Робин не спечели кой знае какво", заяви Ван дер Сар за ВВС.

„Харесва ми стила на Арсенал и дори философията на Венгер по отношение на младите футболисти. При нас в Аякс обстановката е същата. Искаме по определен начин да обучаваме играчите на добър и атакуващ футбол. На определен стадии тези футболисти ще бъдат забелязани от други отбори. На тях им е съдено да се отправят зад граница в по-силни лиги. Именно това се случва с Арсенал през последните години. Много играчи си заминаха и станаха още по-добри в други клубове", каза още холандецът.

 

  Сподели
290