Бенитес: Отборът трябва да се управлява грамотно


Н. Гавазов

Бенитес: Отборът трябва да се управлява грамотно

Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес коментира изказването на Джон Тери за предстоящото напускане на Франк Лампард, а също така отбеляза, че няма намерение да сменя своя стил на работа и ще продължи да извършва ротации в отбор. Както е известно, испанският специалист остави на пейката срещу КПР някои от основните си футболисти и резултат от това бе, че Челси претърпя първа домакинска загуба от своя съперник за последните 27 години.

„Изненадах се, когато ми казаха за това изказване на Тери. Но това не бива да създава някакви проблеми. Необходимо е да си поговорим. Мисля, че приоритетната задача сега е да се концентрираме върху игровите въпроси. И ще се постараем да го направим", каза Бенитес за Sky Sports.

"Процесът на ротации на състава? Не трябва за едно и също нещо да се критикува и хвали човек. Да, сменяхме играчите защото имаме много мачове, повечето от които проведохме блестящо. Разполагаме с голямо количество футболисти, поради това се опитваме да задействаме максимум играчи. Доверяваме се на всеки, знаем тяхното ниво. Необходимо е грамотно да се управлява отбора, особено когато се играе на всеки три дни. Ако някои има нужда да си почине, ние ще му предоставим тази възможност. В противен случай ще възникне риск, който е свързан с травми и умора", каза още испанският специалист.

 

  Сподели
185