Фърдинанд призна, че е бил заплашван от фенове на Юнайтед


Н. Гавазов

Фърдинанд призна, че е бил заплашван от фенове на Юнайтед

Рио Фърдинанд разказа за това, как се е сблъскал с една от групировките на фенове на Манчестър Юнайтед преди осем години. В това време защитникът е водел преговори по своя нов договор, но във вестниците се появили слухове за това, че преговаря с Челси, а спекулациите се усилили, когато Рио бил заснет да обядва с изпълнителният директор на „аристократите" Питър Кениън.

Една сутрин Фърдинанд чул шум около вратата, при това на камерите от системата за охрана не се виждало нищо.

„Аз отидох до страничната врата, взех една цепеница от камината и точно се канех да изскоча с викове на улицата, когато видях група хора с шапки и качулки, криещи лицата си. Помня, че тогава разсъждавах: „Сега ще ме набият. Освен това тези психопати ще си помислят, че аз съм идиота", разказва Фърдинанд в интервю за списание Four Four Two.

„След това един от тях каза: „Ние сме „Юнайтед Бойс", ти трябва да подпишеш шибания договор! Отговорих: „Това ли е всичко? Аз започнах преговори преди два месеца, откъде решихте, че има някакви поводи за вълнения?", продължава защитникът.

Рио също така обясни как са се получили снимките с Питър Кениън.

„Аз отидох за да се видя с моят агент, а той беше с Кениън. Някой ни снима и след това написа, че ние заедно кроим някакви планове. Всичко, което тогава можах да кажа на тези момчета е да им обясня тази история: „Наистина ли смятате, че ако аз водя преговори за преминаване в друг клуб, то ще го направя посред бял ден?". След това един съсед се обади в полицията и те избягаха при воя на сирените", завършва Фърдинанд.

 

  Сподели
72