Роджърс: Стъридж има последен шанс да стане топ-играч


Н. Гавазов

Роджърс: Стъридж има последен шанс да стане топ-играч

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че преминаването в мърсисайдския клуб е последна възможност за нападателя Даниел Стъридж да стане играч от световна класа. Както е известно, в сряда „червените" извършиха трансфера на Стъридж от Челси срещу сумата от 12 милиона паунда. Нападателят така и не успя да се наложи в отбора от „Стамфорд Бридж" и за три и половина година записа само 31 мача като титуляр за „аристократите".

Вероятно най-добрият период в кариерата на възпитаника на Манчестър Сити е един отрязък през 2011 година, когато Стъридж игра за Болтън и отбеляза 8 гола в 12 мача. Роджърс се надява, че Даниел ще си върне формата.

„Познавам го като играч от 12-годишен. Той направи име като юноша на Манчестър Сити и бе смятан за един от най-добрите млади нападатели в Европа. Когато сменяш клубната си принадлежност на млада възраст, не винаги е толкова просто. Единственият период, когато Стъридж демонстрира головите си способности бе в Болтън. Ако води топката, ще вкарва и голове. Той ще ни даде мощ и мобилност в далечния край на терена, а най-важното е, че е гладен. Привлякохме играч, който знае, че трябва да играе, ако иска да се намира в един от най-добрите отбори в света. Вероятно това е неговият последен шанс", заяви Роджърс за официалният сайт на Ливърпул.

„Уверен съм, че с времето ще прояви и ще стане страшна сила в атака. Даниел ще се учи от топ-играчите, които са при нас", каза още наставникът на Ливърпул.

 

  Сподели
137