Ван Перси: В Юнайтед съм заобиколен от шампиони


Н. Гавазов

Ван Перси: В Юнайтед съм заобиколен от шампиони

Робин ван Перси призна, че е във възторг от пребиваването си на „Олд Трафорд" и добави, че в Манчестър Юнайтед той се намира в обкръжението на истински шампиони. В първият си мач за 2013 година срещу Уигън холандският нападател оформи своя 18-ти и 19 -ти гол с фланелката на „червените дяволи", а уверената победа с резултат 4:0 позволи на Юнайтед да запази разликата си от седем точки на първото място в турнирната таблица на Висшата лига.

„Това е особен клуб. Тук всички си помагат един на друг и са готови да създават един за друг голови положения. Защитниците прикриват полузащитниците, полузащитниците играят на позициите на нападателите... Всички постоянно се намират в движение и поставят пред себе си една обща цел.Ние постепенно се приближаваме към нея, мач след мач и всички искат да бъдат шампиони. Чувствам това и го знам, защото играя в обкръжението на истински шампиони. Те прекрасно разбират какво е необходимо за победата и това облекчава задачата ми", заяви Ван Перси за клубната телевизия на Юнайтед.

В срещата с Уигън Робин и Чичарито вкараха по два гола, а холандският нападател раздаде немалко блестящи пасове. Най-добрият момент обаче беше първият гол на Ван Перси във вратата на „латиксите"

„Хавиер и аз вкарахме по два гола и той наистина ми отправи отлично подаване в моя първи голов момент. Това беше класен гол и аз смятам, че всяко докосване в тази ситуация беше ясно и правилно. След паса на Чичарито топката попадна малко зад мен и се наложи да я обработя малко под левия крак, а след това я преместих докато защитникът извърши шпагата, тогава я прехвърлих на другия крак и без да се бавя я изпратих във вратата", споделя холандеца.

„Отлично се представихме и си вкарахме головете в нужното време. През този сезон ние два пъти се срещахме с Уигън и двата пъти постигнахме победи с 4:0, което е от полза за головата ни разлика. Надявам се, че ще продължим да играем в същия дух. Проведохме няколко мача, с които вкарахме много голове, но искаме да бележим повече, защото в края на сезона това може да е от решаващо значение", завърши Ван Перси.

 

  Сподели
76