Четири въпроса към феновете на Ливърпул


Н. Гавазов

Четири въпроса към феновете на Ливърпул

Този материал вероятно нямаше да види бял свят, ако снощи не се бях зачел във форума на FUTBOL TV, където ми направи впечатление реакцията на привържениците на Ливърпул относно загубата на тима от Стоук Сити на Boxing Day и последвалото изказване на Брендън Роджърс, че „червените" са си получили заслуженото. Както е известно, мачът на „Британия" започна чудесно за гостите, когато Луис Суарес бе съборен в 32-та секунда, а малко по-късно Джерард реализира дузпата. След това обаче започна кошмара за Ливърпул, за да се стигне до крайното 3:1 за „грънчарите".

На следващия ден в британската преса заглавията бяха от рода на: „Стоук просто е по-добър отбор от Ливърпул", „Роджърс знае своята система, но не познава съперниците си", „Стоук се биеше за победа, Пуул воюваше за парите си". Нека не ги изброявам всичките. Истината е, че никога не съм виждал толкова нестабилен Ливърпул и както вървят нещата, отборът скоро ще загуби шансове за класиране в топ 8. Това лично за мен няма да е изненада и го казах още преди да започне сезона, но сега съм още по-убеден в твърдението си, защото не виждам никакъв прогрес от философията на Роджърс. Както впрочем виждам и същия Ливърпул от преди идването на Хенри - клуб, в който кашата е огромна, а трансферната политика абсолютно погрешна.

Признавам се, че реагирах емоционално на коментариите за Роджърс, който се опитва да направи нещо, макар че ми се струва, че не всеки футболист в клуба има достатъчно качества, за да изпълни замислите на своя мениджър. Няма да ставам защитник на северноирландеца, нито пък да се опитвам да си обясня поради каква причина Роджърс замени Сусо със Стърлинг в мача с „грънчарите". Няма и да продължавам да разсъждавам по темата къде са причините за провала на „червените" и кой и защо превръща един от най-титулуваните клубове в света в обикновен средняк. Разбирам напълно гнева на феновете и тяхната ярост към наставника. Искам обаче да завърша този материал с няколко въпроса към привържениците на този славен клуб. Ако дадат отговор на всичко, значи са намерили ключа за проблемите в Ливърпул:

1. Защо отборът загуби? Заради лоша защита? Слаба атака? Заради добрата игра на съперника?

2. Какъв трябваше да е състава след мача с Фулъм?

3. Роджърс чрез смени се опита да подсили тима. Има ли обаче Ливърпул играчи способни да подсилят нападението срещу такива отбори като Стоук?

4. Какво според вас трябва да се промени, за да видим добрия, стар Ливърпул? Вероятно мениджърът, собствениците или футболистите...

 

  Сподели
176