ФА няма да наказва Реднап и Манчини


Н. Гавазов

ФА няма да наказва Реднап и Манчини

Футболната асоциация на Англия ще изпрати официални писма с предупреждения до мениджърите Роберто Манчини от Манчестър Сити и Хари Реднап от Куинс Парк Рейнджърс относно техните критични изказвания по адрес на арбитрите след мачовете от последния кръг във Висшата лига на Англия.

Манчини, чийто отбор в сряда загуби като гост на Съндърланд с 0:1 изказа мнение, че рефера Кевин Френд „вероятно не е изтрезнял от Коледа". Наставникът на „гражданите" е разстроен, че съдийската бригада е пропуснала нарушението срещу Пабло Сабалета в епизода с отбелязания гол.

За работата на съдиите се изказа и Реднап, чийто възпитаници отстъпиха с 1:2 у дома срещу УБА. Хари се оплака, че рефера Крис Фой не е зачел нарушение срещу Робърт Грийн, когото „дроздовете" буквално вкараха с топката във вратата. Наставникът на „чуковете" се оплака и от неотсъдена дузпа в полза на неговия тим, когато в края на мача Риджуел от гостите игра с ръка в наказателното си поле.

Според The Guardian, ФА няма да предприема никакви дисциплинарни наказания срещу двамата мениджъри и ще се ограничи единствено до това да изпрати предупреждения до двамата, че е недопустимо да критикуват реферите.

 

  Сподели
95