Безпокойството на Пардю за Демба Ба става все по-голямо


Н. Гавазов

Безпокойството на Пардю за Демба Ба става все по-голямо

Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю заяви, че през лятото нападателят Демба Ба ще трябва да сключи нов договор, в противен случай той ще бъде продаден. Както е известно, пунктът в личния контракт на 27-годишния сенегалец за покупката на неговия трансфер само за 7 милиона паунда продължава да бъде активен, заради което Пардю не може да спи спокойно.

С приближаването на зимния трансферен прозорец безпокойството на Пардю продължава да расте, тъй като евентуалната загуба на подобен играч, който е вкарал 27 гола в 53 мача от Висшата лига ще е голям удар по отбора.

Съгласно слуховете, през януари борба за Ба ще поведат Арсенал, КПР и евентуално френския ПСЖ. Наставникът на „свраките" е огорчен от тази ситуация и ще поиска от Демба да сключи нова сделка без упоменатия пункт, ако играчът все пак остане на „Сейнт Джеймсис Парк" до края на сезона.

„През лятото или ще продадем Демба или ще сключим с него нов договор. На практика, всичко зависи от предстоящия трансферен прозорец. Мисля, че ако той си тръгне през зимата, това ще е голям проблем за нас. Но аз смятам, че той ще остане, въпреки че този пункт в контракта винаги оставя някаква вероятност. Но аз няма да позволя тази история да продължи и през лятото. Трябва да се направи нещо с това", заяви Пардю за ВВС.

 

  Сподели
86