Сър Алекс: Третият гол на Нюкасъл беше като ритник в зъбите


Н. Гавазов

Сър Алекс: Третият гол на Нюкасъл беше като ритник в зъбите

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън похвали работата на своя отбор след оспорвания сблъсък с Нюкасъл на втория ден на Коледа. Както е известно, „червените дяволи" постигнаха вълнуваща победа с 4:3 над „свраките" благодарение на гола на Хавиер Ернандес в първата минута на допълнителното време на мача на „Олд Трафорд", след като преди това домакините на три пъти изравняваха резултата чрез Джони Еванс, Патрис Евра и Робин ван Перси.

Сър Алекс поздрави своите футболисти и призна, че победата е напълно заслужена.

„За пореден път те доказаха своята смелост, те никога не се отказаха, три пъти бяхме догонващи и три пъти се върнахме в мача и в крайна сметка спечелихме мача. Третият гол беше убийствен за нас, аз не можех да повярвам какво става, третият гол беше като ритник в зъбите. Но играчите не се предадоха, това говори за качество, създадохме много положения за гол и в крайна сметка вкарахме", заяви след мача Сър Алекс.

„Страничният съдия правилно показа засада, защото Сисе наистина беше в засада, освен това, малко по-рано имаше нарушение срещу Еванс, той дръпна Джони за ръката", каза още наставникът на Юнайтед.

След победата над Нюкасъл и поражението на Манчестър Сити срещу Съндърланд, „червените дяволи" увеличиха разликата си от „гражданите" на седем точки и вече са зимен шампион, но Сър Алекс, призна, че на този етап това няма никакво значение.

„Няма никакво значение къде сме в този отрязък от първенството. Важното е, че тази вечер показахме характер. Беше едно невероятно представяне", завърши Сър Алекс.

 

  Сподели
84