Лукаку иска още един сезон в УБА


Н. Гавазов

Лукаку иска още един сезон в УБА

Нападателят на Челси Ромелу Лукаку иска да се върне под наем в Уест Бромич и през следващия сезон, което според него ще му помогне да израсне като голям играч и да му помогне в кариерата на „Стамфорд Бридж". Както е известно, Лукаку в момента играе под наем за „дроздовете" и през уикенда вкара шестия си гол от началото на сезона, помагайки на своя тим за победата с 2:1 над Норич.

Челси има възможност да си върне обратно 19-годишният футболист през януари, но Лукаку смята, че е по-добре да остане в УБА и дори да удължи престоя си.

„Искам да остана тук. Контактувах с Челси и те ми зададоха въпроси свързани с развитието ми, но аз им казах, че съм щастлив тук. Не съм говорил лично с мениджъра Рафа Бенитес, но знам какво се случва. За мен това е една година под наем и след това се надявам, че ще мога да остана за още една. Имам нужда да играя толкова, колкото мога през следващите две години. За мен е важно да го правя всяка седмица, защото съм на 19, искам да се развивам и се надявам да стана един от най-големите играчи във Висшата лига. Това е моята амбиция, но трябва да сме търпеливи. Челси знае, че се подобрявам и когато се върна там, искам да бъда по-добър футболист, отколкото когато пристигнах. Моята амбиция е да играя в основния състав на Челси. Те знаят, че съм гладен за футбол и се надявам да се възползват от това в бъдеще", заяви Лукаку.

 

  Сподели
88