Челси обърна Лийдс в купата на лигата


И. Ангелов

Челси обърна Лийдс в купата на лигата

След загубата на финала на Световното клубно първенство отборът на Рафаел Бенитес тръгна много лошо в тази среща от Капитъл Уан Къп, но успя да се върне в срещата и да постигне пълен обрат от 1:0 до 5:1 за победата и напредването в състезанието.

Бенитес бе заложил на постройката, която опитва да наложи напоследък, което включва Виктор Моузес и Марко Марин като титуляри. Така през първата част тима успя само да допусне гол. В 37-ата минута Жером Томас центрира за Бекио, който не сбърка. Ситуацията бе контра-атака, дошла след един сбъркан пас на Давид Луис.

Хуан Мата върна Челси в срещата в 47-ата минута. След поредица от пасове Виктор Моузес намери Мата в наказателното поле и той пласира топката спокойно към вратата. Вратарят Ашдаун успя да я докосне, но не и да я извади от опасната зона.

В 64-ата минута Бранислав Иванович вкара с мощен удар с глава след корнера на Франк Лампард. Още в следващата атака вкара и Виктор Моузес. Хуан Мата върна услугата на Моузес, като му асистира за впечатляващото попадение и това почти сигурно изпрати Челси на полу-финалите. 

В 75-ата минута Лийдс пропиля невероятен шанс. МакКормак разнищи отбраната на Челси и намери Бекио в наказателното, но той пропиля възможността си. Тогава Челси се възползва максимално и унищожи съперника си. В 81-ата минута Еден Азар вкара след страхотна дълга топка от Луис. Само 2 минути след това и Фернандо Торес се разписа след като Мата създаде ситуацията. Ашдаун се намеси, топката попадна в Азар, който намери Торес за лесен гол. 

  Сподели
99