Сър Алекс: Само Барселона играе без чисти нападатели


Н. Гавазов

Сър Алекс: Само Барселона играе без чисти нападатели

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън даде интервю за Eurosport, в което разказа за тактиката и трансферните цели на „червените дяволи". Според шотландският специалист, пристигането на Робин ван Перси на „Олд Трафорд" е подсилило атаката на вицешампионите.

„Ван Перси много си прилича с Ерик Кантона, по отношение на възраст и опит. Той беше великолепен в Арсенал, поради това не му се наложи да губи време за адаптация във Висшата лига и идеално се вписа в нашата игра. В резултат Робин вкара 14 гола, а ние получихме явен прогрес в атакуващата линия", заяви Сър Алекс.

Шотландският специалист отбеляза, че той симпатизира на играта с двама нападатели, отколкото с един. Според него, само Барселона играе без ярко изразен нападател.

„Единствено Барселона играе без нападатели, всички останали отбори ги имат. Аз съм играл само с един атакуващ футболист, но това беше преди 30 години в Абърдийн. И ще ви кажа, че с двама играчи на върха е по-добре, защото се появяват повече атакуващи варианти. Барселона е друг отбор. Те играят по този начин защото предпочитат да владеят повече топката. Харесва им да разпъват отбраната на противника и изведнъж да пробиват. Обикновено това се прави от Меси", разсъждава наставникът на „червените дяволи".

Шотландецът сподели и причините, заради които Юнайтед няма да привлича футболисти през зимния трансферен прозорец.

„Януарският пазар никога не е бил добър пазар и това се доказва от малкото количество на трансферите, които се извършват тогава. Всичко голямо се случва през зимата", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
59