Венгер: Беше важно да победим


Н. Гавазов

Венгер: Беше важно да победим

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е радостен, че неговият отбор е намерил „правилният отговор" на неотдавнашното поражение от Бредфорд, успявайки да удържи убедителна победа над Рединг в понеделник вечер. Хеттрикът на Санти Касорла и головете на Тео Уолкът и Лукас Подолски обезпечиха на „артилеристите" ярка победа с 5:2 при гостуването на Рединг, която идва няколко дни след унизителната загуба в Купата на Лигата.

Венгер е доволен от отговора на своя отбор.

„Поставихме си цел - да постигнем убедителна победа. Отборът беше съсредоточен върху този мач. При резултат 4:0 се получи неголям нервен отрязък от време. След това стана 4:2, възникна неопределеност. Ние загубихме концентрация и заплатихме за това. Но важното беше да спечелим днес и да действаме правилно на футболния терен", заяви Венгер след мача.

„Искам да отбележа представянето на Уолкът. На тренировките Тео показа, че е готов да играе действа на позицията централен нападател. Първата игра в тази нова роля той изигра много добре. Това обнадеждава", каза още наставникът на Арсенал.

„Много пъти казвах, че вярвам в своя тим и в тези играчи. Те искат да успеят в Лигата. Освен мача със Суонзи, ние напълно успешно действахме в останалите двубои. Имахме трудности миналата седмица. Разбирам, че всички искате нещата да се развиват добре. Но това е интересен опит. Важното е да видим кой по какъв начин се представя и отбора да остане единен", завършва Венгер.

 

  Сподели
142