Венгер поставя под заплаха продажбата на Уолкът


Н. Гавазов

Венгер поставя под заплаха продажбата на Уолкът

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер поставя под заплаха плановете на клуба да продаде Тео Уолкът през зимния трансферен прозорец. Както е известно, англичанинът се намира в последната година на своя договор с „артилеристите" и след като отказа да продължи взаимоотношенията си с клуба от „Емирейтс", босовете планират да се разделят с крилото през януари, за да не го загубят безплатно през лятото.

Това предполага, че Тео трябва да остане здрав, в противен случай цената му, която и без това вече е много ниска заради изтичащия му договор, ще бъде съвсем символична, ако някой клуб изобщо се съгласи да закупи контузен футболист.

Уолкът пропусна последните три мача на отбора си заради травма и от миналата седмица се завърна към тренировки, но въпреки това Венгер смята да използва играча до последно, независимо от риска от нова контузия.

Според днешната британска преса, Тео ще започне като титуляр мача срещу Рединг тази вечер, въпреки мнението на медицинските работници, че играчът не трябва да бъде подлаган на големи натоварвания в първия си мач след травмата. Венгер обаче е непреклонен, а французинът е обосновал своето решение с важността на срещата, която може да изкара Арсенал от кризата.

 

  Сподели
147