Сити този път с успех и без драма (видео)


В. Мухарски

Сити този път с успех и без драма (видео)

Манчестър Сити не допусна втори пореден провал (след драматичната загуба от Юнайтед в дербито на Манчестър) и измъкна победа с 3:1 при визитата си на Нюкасъл в мач от 17-я кръг на английската Висша Лига. Домакините започнаха добре в началните минути като Папис Сисе бе близо до попадение, но негов удар бе избит от Джо Харт. В 10-ата минута обаче Серхио Агуеро даде преднина на гостите. Самир Насри бе изведен зад защитата, като останаха съмнения за засада. Французинът  хитро пусна встрани и Серхио Агуеро вкара на празна мрежа - 0:1.

Последваха още сериозни атаки към вратата на "свраките", но Тевес, Насри и Давид Силва нямаха късмет при завършващия удар. Нюкасъл имаше възможност да изравни в 25-та минута, когато Харт изби топката преди Папис Сисе да играе с нея, а след това Майк Уилямсън стреля, но стражът на "гражданите" се справи с положението. Гостите все пак стигнаха до нов гол в 39-та минута. След центриране от корнер Хави Гарсия засече с глава, топката се удари в защитник на домакините и влезе в мрежата - 0:2.

След почивката "свраките" успяха да намалят чрез Демба Ба, който бе точен в 51-ата минута след асистенция на Колочини - 1:2. Последваха пропуски на Сисе и Демба Ба, за да се стигне до 79-ата минута, когато Яя Туре сложи точка на спора и донесе победата на своя тим. Сабалета бе изведен добре в наказателното поле, върна топката назад към Яя Туре, който от пет метра стреля, а топката мина през  доста от играчите и в крайна смекта влезе в мрежата - 1:3.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
158