Брадфорд пише история, елиминирайки Арсенал


В. Мухарски

Брадфорд пише история, елиминирайки Арсенал

Четвъртодивизионният Брадфорд елиминира Арсенал от турнира за купата на Лигата. Двата тима завършиха наравно - 1:1 в редовното време и така се стигна до изпълнение на дузпи, където играчите на Арсен Венгер направиха три пропуска, което се оказа фатално за тима.

В 16-та минута Брадфорд откри резултата. След центриране от фаул топката стигна до Томпсън, който от въздуха я засече в мрежата на "артилеристите" - 1:0. До края на първата част гостите направиха няколко пропуска като най-сериозен бе този на Жервиньо в 42-ата минута, когато той от един метър на празна мрежа прати топката в аут.

След почивката пропуските на Арсенал продължиха, а срещата вървеше към победа за домакините в редовното време, но три минути преди края Томас Вермаелен успя да изравни. Санти Касорла центрира и белгиецът връхлетя и с удар отблизо с глава прати топката в мрежата - 1:1. Така се стигна до продължения. В 108-ата минута топовен удар от дистанция на Санти Касорла разтърси напречната греда. Арсенал така и не успя да стигне до нов гол и всичко се реши с дузпи.

За Брадфорд: Дойл - бележи
За Арсенал: Касорла - Дюк спасява
За Брадфорд: Гари Джоунс бележи
За Арсенал: Шамак - греда
За Брадфорд: Дарби - Шчесни спасява
За Арсенал: Уилшър - бележи
За Брадфорд: Конъл - бележи
За Арсенал: Окслейд-Чембърлейн - бележи
За Брадфорд: Ричи Джоунс - Шчесни спасява
За Арсенал: Вермаелен - греда

  Сподели
141