Юнайтед взе дербито на Манчестър (видео)


В. Мухарски

Юнайтед взе дербито на Манчестър (видео)

Манчестър Юнайтед победи като гост Манчестър Сити с 3:2 в среща от 16-я кръг на английската Висша лига. В герой за "червените дяволи" се превърна Робин Ван Перси, който бе точен в последните секунди от фаул.
 
Преди това, Юнайтед поведе с 2:0 на Сити в градското дерби от Висшата лига. В 16-ата минута Уейн Рууни завърши страхотна контра за гостите и откри резултата - 1:0. Отново Рууни бе точен в 29-та минута, когато реализира при поредната страхотна атака на гостите. Рафаел проби по десния фланг и подаде към точката на дузпата, откъдето Рууни с хубав шут вкара за 2:0. Домакините все пак успяха да стигнат до равенство.

Britain Premier League Soccer

Britain Premier League Soccer

Преди това да стане, в 58-ата минута, Ван Перси с удар от 15 метра нацели гредата, а след това Йънг вкара топката в мрежата, но страничният рефер маркира засада, която бе повече от спорна. Малко по-късно "гражданите" намалиха резултата. Тевес стреля силно, но Де Хея изби, след което последва добавка на Давид Силва, но стражът спаси и нея. Топката отново попадна в Тевес, който върна назад към Яя Туре и котдивоарецът вече бе точен - 1:2. В 79-ата минута Давид Силва нацели напречната греда.

Britain Premier League Soccer

Britain Premier League Soccer

Седем минути по-късно шампионите изравниха, след като Сабалета получи пас на границата на наказателното поле и с много хубав удар препарира Де Хея за 2:2. В добавеното време на срещата се стигна до великолепен шут от фаул на Ван Перси, при който се получи и рикошет в Насри, но топката влезе в долния десен ъгъл на Харт за крайното 3:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
126