Венгер няма да харчи пари за играчи


Н. Гавазов

Венгер няма да харчи пари за играчи

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че съкращаването на клубния дълг и подписване на нови изгодни договори със спонсорите няма да го накара да измени своята философия и да започне да харчи повече пари за привличане на нови футболисти. Както е известно, съвсем скоро лондончани подписаха нов контракт с авиокомпания „Емирейтс" на стойност 150 милиона паунда, което гарантира финансова стабилност на клуба и добър трансферен бюджет.

Френският специалист обаче няма намерение да нарушава досегашните си принципи в областта на трансферната политика.

„Моята философия няма да се промени. Финансовата стабилност на клуба не означава, че ще харчим пари. Всички ме познават като човека, който отказва да разхищава средства. Но аз постъпвам като отговорен треньор, защото преминахме през период, когато възможностите ни бяха ограничени и тогава аз се отнесох както се искаше от мен при тази ситуация", цитира Talk Sport думите на Венгер.

„Искаме да бъдем най-добрите. Но това не означава, че ще трябва да харчим пари за покупката на играчи. Трябва да работим над това, откъдето ние черпехме своите сили до сега. Не казвам, че парите не са важни. Но работата не е само в тях и трябва да продължаваме да вярваме в това. Футболът трябва да е честен, интересен и непредсказуем", каза още французинът.

 

  Сподели
110