Кантона: Юнайтед е все така силен


Н. Гавазов

Кантона: Юнайтед е все така силен

Ерик Кантона смята, че сегашният състав на Манчестър Юнайтед не отстъпва по нищо на предишните. Французинът смята също така, че Сър Алекс е именно този човек, който е способен да помогне на футболистите напълно да реализират своя потенциал.

Миналият месец легендарният футболист на „червените дяволи" посети „Олд Трафорд" по случай откриването на паметник на Сър Алекс. Кантона не скри радостта си да се срещне отново с човека, за когото не един път е казвал, че е „гений".

„През миналият сезон на Юнайтед малко не достигна, за да спечели титлата във Висшата лига. Понякога се случват такива неща, но „червените дяволи" си остават отличен отбор, който не на последно място играе голяма роля и в европейските турнири. Отборът е силен, както в предишните времена и аз с удоволствие наблюдавам по какъв начин Сър Алекс възпитава поредното ново поколение футболисти. Той проведе в клуба повече от 25 години и за това време се смени не само едно поколение играчи, но и много хора от клуба. Винаги съм казвал, че той е отличен психолог. Мисля, че познанията по психология са не по-малко важни за един треньор. Вероятно, психологията е по-важна от тактическите познания", заяви Кантона за новия брой на Inside United.

 

  Сподели
78