В преговорите между Ливърпул и Стърлинг възникнаха трудности


Н. Гавазов

В преговорите между Ливърпул и Стърлинг възникнаха трудности

Няколко английски издания съобщиха за това, че в преговорите между крилото Рахим Стърлинг и Ливърпул за нов договор са възникнали трудности. След седмица, 8 декември, Стърлинг ще отпразнува своята 18-годишнина и ще може да сключи дългосрочен контракт с клуба си.

Но до този момент двете страни все още не са постигнали компромис и представителите на Рахим и ръководството на Ливърпул са далече едно от друго. Както съобщи The Sun още вчера, мърсисайдци все още не са направили официално предложение към Рахим, който получава по 2 500 паунда на седмица. Във връзка с това крилото е обидено на ръководството и на своя мениджър Брендън Роджърс, който в началото на седмица помоли младият играч да потърпи.

„Как Рахим може да потърпи със сделката? Ако просто откаже да подпише?, цитира изданието свой източник от клуба.

В същото време Daily Mail твърди, че от цялата ситуация може да се възползва Манчестър Сити, който е готов да предложи на Стърлинг много по-изгодни финансови условия. Интересното е, че Йън Айр два пъти се е срещал с представителите на Стърлинг, но изобщо не е предложил контракт. Във връзка с това, самият Рахим може да се замисли да смени клуба още през януари и тогава Сити има всички шансове да получи един от най-талантливите млади играчи на английския футбол.

Daily Expres пък съобщава за това, че Стърлинг иска да получи по новия договор 40 000 паунда на седмица, докато Ливърпул възнамерява да предложи само половината от тази сума. Ситуацията остава много напрегната и ако страните не достигнат до компромис, след по-малко от месец Рахим може да започне преговори с всеки един клуб от Висшата лига. Нещата стават още по-сложни след последното изказване на Роджърс, че Стърлинг все още не е постигнал нищо в своя живот и не може да претендира за огромна заплата на тази възраст.

 

  Сподели
169