Бенитес: Челси може да спечели титлата


Н. Гавазов

Бенитес: Челси може да спечели титлата

След второ подред нулево равенство, мениджърът на Челси Рафаел Бенитес даде своя коментар за играта на Хуан Мата и Фернандо Торес, а също така заяви за своите намерения да спечели с отбора си Висшата лига на Англия. Както е известно, в двете срещи начело на „аристократите" испанският специалист постигна равенства - през уикенда срещу Манчестър Сити, а снощи срещу Фулъм.

Според специалистите, Бенитес е подобрил действията на отбора в защита, но за сметка на това сериозно пострада атаката. При това в сряда вечер Мата остана на пейката, а шанс за изява получи Фернандо Торес. След мача Рафа коментира ситуацията със своите сънародници.

„Провеждаме много мачове за няколко дни и поради това реших да използвам цялата дълбочина на състава. Към момента проведохме само пет тренировки заедно. Още е рано за някакви генерални изводи, но аз смятам, че може да видим позитивно моменти в играта на Торес", коментира Бенитес поредният „сух" мач на Фернандо.

В сряда вечер изоставането на „сините" от върха на таблицата за класиране нарасна на седем точки. Бенитес не вижда нещо трагично в това и смята, че отборът му има всички шансове да спечели титлата.

„Не виждам причини, поради които да не може да станем шампиони. Пред нас е една дълга дистанция. Трябва да продължаваме да се борим. Имаме всички шансове за успех", заяви наставникът на Челси за ITV.

 

  Сподели
98