Венгер е доволен от точката срещу Евертън


Н. Гавазов

Венгер е доволен от точката срещу Евертън

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че е останал доволен от спечелената точка като гост на Евертън в сряда вечер. Както е известно, още в първата минута Тео Уолкът изведе своя отбор напред в резултата. Това всъщност беше единственото положение за „артилеристите" и по-нататък те бяха принудени да се отбраняват.

Евертън от своя страна реагира благодарение на усилията на Маруан Фелайни, но „карамелите" не успяха да постигнат повече, въпреки че имаха много положения за гол, включително невероятният пропуск на Йелавич и нарушението на Артета срещу Пиенаар в наказателното поле.

Венгер обаче смята равенството за справедлив резултат.

„Двата отбора са достойни за уважение, защото дадоха максимума от себе си. Това беше напрегнат и интригуващ до самия край мач, в който двата противника показаха висока концентрация. Надявам се, че ще успеем да се възстановим до събота. Трите последни срещи бяха много тежки относно физическата борба. Футболистите ми се стараха и това е справедлива точка за двата тима. Доволен съм от себераздаването на терена и от желанието за игра, въодушевен съм от действията на футболистите ми", заяви Венгер за Sky Sports.

 

  Сподели
123