Артета се обяви в защита на Венгер


Н. Гавазов

Артета се обяви в защита на Венгер

Полузащитникът на Арсенал Микел Артета подкрепи мениджъра на отбора Арсен Венгер, който беше подложен на критики от страна на собствените си фенове по време на съботната среща с Астън Вила. Както е известно, в края на двубоя на „Вила Парк, френският специалист извади нападателя Оливие Жиру и пусна в игра опорният полузащитник Франсис Кокелен, давайки ясно да се разбере, че по този начин иска да задържи нулевото равенство. Трибуната на гостите реагира незабавно с възгласите „Ти не знаеш какво правиш".

Артета, който в този мач в отсъствието на Вермален надяна капитанската лента е убеден, че мнението на запалянковците трябва да се уважава, но също така испанеца смята, че критиките по адрес на Венгер не са справедливи.

„Те могат да си говорят каквото си пожелаят. Ако така чувстват нещата, трябва да се вслушаме, дори да се отнася за един от нас. Но аз смятам,ч е Венгер притежава достатъчно опит - той се намира тук вече 15 години. Познава добре клуба, познава отлично играчите и знае какво може да иска от всеки. Поради това, когато пуска някой в игра, той го прави единствено с цел да постигне победа. В този ден той избра най-добрия отбор", заяви Артета за Sky Sports.

„Венгер се старае с всички сили. Някои негови решения са непопулярни, но ако ги взима, това означава, че има някаква причина. Ако това се случва един път, може да кажем, че е сгрешил, но ако се случва четири или пет пъти, за това наистина има някаква причина и най-добре е той да я обясни", каза още Микел.

 

  Сподели
94