Райт: Абрамович отблъсква големите треньори


Н. Гавазов

Райт: Абрамович отблъсква големите треньори

Бившият нападател на Арсенал Йън Райт подложи на критика собственика на Челси Роман Абрамович за политиката му спрямо мениджърите на отбора. Както е известно, руският олигарх уволни Роберто Ди Матео и на негово място назначи бившият наставник на Ливърпул Рафа Бенитес, което не се приема добре от феновете на „сините".

Статистиката показва, че от идването си в Челси, Абрамович е похарчил 73 милиона за обезщетения на треньори и според Райт, отношението на милиардера към мениджърите отблъсква големите имена.

„Нека да бъдем честни. Абрамович не дава на мениджърите си необходимото време. Роман показа също така, че мнението на феновете не е важно за него, след като се обърна към Рафаел Бенитес. Ще бъде трудно да се намери някой щастлив фен на Челси от цялата тази ситуация. Абрамович прилича на дете в най-големия магазин за играчки в света, което просто се доближава към следващото нещо, което хваща окото му. Гуардиола не би се захванал за тази работа, знаейки методите на собственика към мениджърите", написа Райт в колонката си в The Sun.

„Вероятно Пеп не е толкова запален да поеме Челси поради тази причина. Той може би чака оферта от Сити или Юнайтед, защото знае, че собствениците на тези отбори са готови да му дадат време, за да направи всичко както трябва", добави Йън.

 

  Сподели
90