Венгер получава 40 милиона през януари


Н. Гавазов

Венгер получава 40 милиона през януари

Арсен Венгер ще получи сериозна финансова помощ от ръководството, за да изкачи отбора на необходимото равнище, съобщава The Telegraph. През уикенда Арсенал не успя да победи Астън Вила и в запалянковците на лондонския отбор се появяват все повече въпроси към самия Венгер. Феновете желаят да гледат предишния Арсенал, но нещата в отбора не вървят по най-добрия начин и „артилеристите" в момента се намират извън топ 4.

Ръководството на клуба продължи спонсорския договор с Emirates, за което ще получи 150 милиона паунда. The Telegraph твърди, че 40 милиона от тази помощ ще отиде за укрепване на състава още през зимния трансферен прозорец.

„Аз знаех за парите и по-рано. Това означава, че инвеститорите ни вярват в това, което правим и накъде се движим. Това на практика е първият кредит за нашия по-нататъшен прогрес, а ние ще се постараем да използваме парите умно", заяви Венгер.

На въпрос на журналистите, вярва ли някой в него и неговите приказки, французинът отвърна с ирония: „Не, не са много хората. Аз ръководя отбора едва в 1 600 мача, а също и в 200 двубоя от Шампионска лига".

 

  Сподели
109