Бенитес иска от играчите на Челси да създават повече положения за Торес


Н. Гавазов

Бенитес иска от играчите на Челси да създават повече положения за Торес

Новият мениджър на Челси Рафаел Бенитес заяви, че ще се постарае да събуди нападателя Фернандо Торес от головия сън и най-важното - знае по какъв начин да го направи. Както е известно, испанският национал след своето преминаване от Ливърпул през миналата година не демонстрира играта, която би съответствала на цената от 50 милиона, които бяха заплатени за него от „аристократите".

В медийното пространство вече се носи слуха, че Абрамович е назначил Бенитес за мениджър на Челси именно воден от идеята специалистът да ободри своя бивш възпитаник и да го накара да започне да вкарва. И наставника знае как да го направи - целият отбор ще играе за Торес.

„Футболът е колективен вид спорт, в който играят 11 човека, но понякога трябва да отделиш някого. Ако един нападател не вкарва толкова много голове, вероятно останалата част от тима трябва да се съсредоточи върху създаването му на повече положения за гол. Моята идея се състои не само в това да се подобри играта на Фернандо, но и на целия отбор. Аз не мога да се съсредоточа изключително на него. Разполагаме с потресаващи играчи. Трябва и други да започнат да вкарват голове", призна Бенитес.

 

  Сподели
94