Вилаш-Боаш: Когато играем добре, резултатът е без значение


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш: Когато играем добре, резултатът е без значение

Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш коментира поражението в срещата от 12-я кръг на Висшата лига на Англия срещу Арсенал. Както е известно, двата тима повториха миналогодишния резултат помежду си - победа с 5:2 за „артилеристите", но въпреки това, португалският специалист смята, че неговите футболисти са играли достойно в дербито на Северен Лондон.

„Изгонването на Адебайор стана определящо в този мач, но съдията постъпи правилно. Играчите се бореха за топката без желание да причинят вреда на някого, но нарушение имаше. Гордея се със своя отбор. Резултатът за нас е безразличен, когато играем толкова добре. През втората част рискувахме, играейки с трима защитници. Мъже играха срещу мъже. Да, трудно ни беше, но ако имахме шанса да съкратим поне с един гол разликата, нещата биха се развили по съвсем друг начин", заяви Вилаш-Боаш за Standard.

„Смятам, че Адебайор напълно контролира емоциите си. В северното дерби всички искат да видят как играчите се сражават за топката, действат храбро и показват своята сила. В този епизод Касорла реагира много бързо - той спечели топката, а кракът на Адебайор попадна в неговия. Съдията трябваше да вземе решение и му показа червен картон. Това можеше да се случи на всеки един играч. Това е футбол - случват се подобни неща", каза още португалският специалист.

 

  Сподели
96