Чех е изненадан, че Кларк не е станал мениджър на Ливърпул


Н. Гавазов

Чех е изненадан, че Кларк не е станал мениджър на Ливърпул

Вратарят на Челси Петер Чех призна, че е останал изненадан, когато Ливърпул не е назначил Стив Кларк за мениджър на отбора след уволнението на Кени Далглиш. През лятото мърсисайдци доста дълго време търсеха нов наставник на тима и в крайна сметка се спряха на кандидатурата на Брендън Роджърс.

Що се отнася до Кларк, тогава водещ се на работа в Ливърпул в качеството си на помощник на мениджъра, то неговата персона изобщо не беше разгледана от ръководството на „червените".

В последствие Стив оглави УБА и с „дроздовете" прави невероятен сезон. Тази седмица „Хоутърнс" ще посрещне един от лидерите в шампионата Челси и преди този мач Чех реши да направи комплименти на своя някогашен наставник.

„Аз бях изненадан, че процесът на търсене на нов мениджър в Ливърпул отне толкова много време. Смятах, че Кларк трябва да получи тази работа и най-накрая да има шанса да работи като мениджър. Той винаги е бил важна част от Ливърпул и нашия клуб, още когато работеше на „Стамфорд Бридж". Сега вече има тази възможност и да направи отбор, какъвто той желае. УБА започна отлично сезона под негово ръководство и аз много се радвам за Стив. Надявам се, че ще му се отдаде да продължи започнатото", цитира Sky Sports думите на Чех.

 

  Сподели
85