Ливърпул използвал Рейна за примамка на новите собственици


Н. Гавазов

Ливърпул използвал Рейна за примамка на новите собственици

През януари Ливърпул може да смени своя основен вратар Хосе Рейна, който е свързван с преминаване в Арсенал. Треньорският щаб на Брендън Роджърс планира да привлече на негово място талантливият Джак Бутланд от Бирмингам. В последните седмици английската преса активно разсъждава над това, че мениджъра на „артилеристите" Арсен Венгер е обезпокоен от последния рубеж на своя отбор и във връзка с това е насочил своето внимание към Рейна, който се опита да закупи през 2010 година.

За това, че след Мондиал 2010 в ЮАР Арсенал вече се е опитал да го привлече, испанският вратар разказва в своята автобиография.

„В един миг ликуването се смени с депресия, когато разбрах, че Ливърпул се движи наникъде. Когато подписвах нов контракт през април 2010, аз се надявах, че клуба е изправен пред добри времена, както обещаваха хората около мен", пише Рейна.

„Бързо разбрах, че всички тези обещания са лъжа. Чувствах се предаден. Нашите собственици воюваха един с друг, а клубните задължения растяха и излязоха извън контрол. Освен това и новият мениджър (Б.ред. Рой Ходжсън) не успя да ни избави от чувството, че се движим в празното", продължава да споделя испанеца.

„В този момент Арсенал изрази желание да ме има, предлагайки 20 милиона паунда - феноменална сума за един вратар. Част от мен чувстваше, че ще сум прав, ако се замисля над своето бъдеще. Когато Ливърпул получи предложение, отговорът беше „не". Това не е поради причина, че аз съм много добър вратар. Причината е съвсем друга и аз се почувствах много добре, когато я разбрах. Казаха ми, че моето присъствие е много важно за продажбата на клуба. Аз просто станах примамка в процеса на търсене на нови собственици", допълва Рейна.

 

  Сподели
158