Сити измъкна победата в последните минути (видео)


В. Мухарски

Сити измъкна победата в последните минути (видео)

Английският шампион Манчестър Сити победи трудно Тотнъм с 2:1 в мач от 11-тия кръг на английската Висша лига, който се игра на стадион "Етихад". Срещата бе доста интересна, тъй като "гражданите" изоставаха в резултата, но успяха да обърнат от 0:1 до 2:1.

В 21-та минута Том Хъдълстоун центрира от фаул в границата на малкото наказателно поле и Стивън Коукър нанесе хубав удар с глава, при който Харт докосна топката, но не успя да я спре и тя се оплете в мрежата - 0:1. Веднага след това домакините  имаха претенции за дузпа. Серхио Агуеро финтирайки Уилям Галас, а французинът блокира атаката на противника с ръка, но главният съдия не отсъди нарушение.

Малко по-късно Хъдълстоун стреля много силно, но топката мина до гредата. След подновяването на играта домакините се втурнаха в предни позиции и напоритостта им даде ефект в 65-ата минута. Серхио Агуеро получи топката от Туре, след което финтира Коукър и с удар с левия крак прати топката в долния десен ъгъл на Брад Фридел - 1:1.

В края на мача домакините дори стигнаха до успеха. В 88-ата минута Един Джеко се превърна в герой за своя тим. Давид Силва намери босненеца, който отправи великолепен изстрел с левия крак от много трудна позиция по диагонала за крайното 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
132