Сър Алекс се надява на триумф в Шампионската лига


Н. Гавазов

Сър Алекс се надява на триумф в Шампионската лига

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън се надява, че през сегашния сезон неговият отбор може да се пребори за победа в Шампионска лига, но за тази цел възпитаниците му ще трябва да покажат игра на най-високо ниво. Спечелвайки най-престижния европейски клубен турнир през 2008 година и отстъпвайки на финалите през 2009 и 2011 година от Барселона, през миналия сезон „червените дяволи" дори не успяха да преодолеят груповата фаза на състезанието.

„Аз вече говорех, колко силна е Шампионска лига и това, че трябва да покажем игра от най-високо ниво, за да постигнем победа в този турнир. Мисля, че нашите главни съперници са Реал Мадрид и Барселона. Мисля, че за победа ще се бори и Борусия Дортмунд. Погледнете какво правят в шампионата на Бундеслигата - това показва, че те ще хвърлят всичките си сили в Шампионска лига", заяви Сър Алекс в екслузивно интервю за Sky Sports.

„Мисля, че тези три отбора имат значителни шансове и аз се надявам, че ние може да се присъединим към тях, защото в нашия тим са събрани много добри футболисти. Повече от всичко съм доволен от атакуващата ни линия - тя е способна да вкарва много голове. Очевидно е, че ще трябва да поработим върху отбранителната част, но всичко останало изглежда много добре. Освен това, ние събираме група от забележителни млади полузащитници и всичко това ми дава надежда за успех", каза още легендарният шотландец.

 

  Сподели
98