Венгер: Арсенал е далече от борбата за титлата


Н. Гавазов

Венгер: Арсенал е далече от борбата за титлата

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че към десетия кръг на Висшата лига на Англия воденият от него отбор е изостанал от върха в таблицата за класиране, което означава, че предсрочно се е сбогувал с шампионските си амбиции през този сезон. Към момента „артилеристите" заемат едва шестото място в класирането, изоставайки на девет точки от лидера Манчестър Юнайтед, от който загуби с 1:2 в събота. Според статистиката, това е най-лошият старт на сезона за Арсенал, откакто Венгер е начело на тима.

Френският специалист смята, че с такива резултати и такава игра трябва да се прекратят разговорите за спечелване на титлата.

„Сега сме прекалено далече от това. Към момента не мога да кажа, че сме достатъчно добри за да се борим с тройката лидери. Ние сме прекалено далече от тях. Но все пак ще се постараем да докажем, че имаме сили. Това ще е нашата задача в остатъка на сезона. Имаме да играем против Сити, Ливърпул, Стоук. Пред нас са много тежки мачове, от които трябва да излезем с чест", заяви Венгер за Metro.

 

  Сподели
108