Венгер: Евра украси падането си


Н. Гавазов

Венгер: Евра украси падането си

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обвини защитника на Манчестър Юнайтед Патрис Евра в това, че е украсил ситуацията със своето падане след нарушението на Джак Уилшър в съботния мач между двата отбора на „Олд Трафорд". Както е известно, възпитаниците на Венгер бяха принудени да завършат двубоя с намален състав, след като рефера Майк Дийн показа на играча на „артилеристите" втори жълт картон за грубо влизане в бранителя на домакините.

Според Венгер, неговият сънародник е симулирал.

„Мисля, че реферът постъпи прекалено строго. Много съм изненадан, че показа втори жълт картон. Джак влезе за топката и Патрис Евра извлече максимална полза от този епизод. Просто е невероятно, колко наивен може да бъде един рефер, когато в очите на останалите футболисти той казва: „Още едно нарушение и ще те изгоня". Ясно е, че след такива думи играчите ще играят като мъртви. За мен това си беше обикновено нарушение на правилата. Той изгони Уилшър за подобно нещо, но преди това трябваше да покаже червен картон на Ван Перси. От моето място се виждаше, че този фаул си плачеше за червения картон", сподели Венгер за London Evening.

„Да, аз продължавам да бъда убеден, че Евра поукраси епизода. Зад гърба му има толкова много опит от годините прекарани във Висшата лига на Англия, че не беше никакъв проблем да направи това", каза още наставникът на Арсенал.

 

  Сподели
119