Ливърпул ще предложи 10 милиона за Уолкът


Н. Гавазов

Ливърпул ще предложи 10 милиона за Уолкът

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс възнамерява през януари да предложи на Арсенал 10 милиона паунда за крилото Тео Уолкът, съобщава Daily Mirror. Според изданието, неотдавна се е състоял диалог между наставника на мърсисайдци и неговото ръководство относно зимния трансферен прозорец. Специалистът е помолил за финансова подкрепа и като начало иска да реши главния си проблем, а именно проблема с дефицита от нападатели, предлагайки 10 милиона паунда за Уолкът.

23 годишният Тео все още не е постигнал разбирателство с клуба си за удължаване на изтичащия в края на сезона договор с Арсенал.

Ливърпул е готов не само да удовлетвори апетитите на играча от националния отбор на Англия, но и да му предложи позицията на нападател, където Уолкът иска да се реализира. За целта, „червените" най-напред ще се избавят от Джо Коул, който получава по 120 000 паунда на седмица, но никак не е полезен за мърсисайдци.

Към момента Тео желае да получава по100 000 паунда на седмица, но Арсенал му предлага със 25 000 по-малко. Неотдавна Арсен Венгер призна, че няма никакъв прогрес в преговорите с Уолкът.

 

  Сподели
139