Официално: Полицията започна разследване на Клатенбърг


Н. Гавазов

Официално: Полицията започна разследване на Клатенбърг

Английският футбол е в опасност да премине през друга сага свързана с расизма, след като във вторник полицията започна официално разследване на твърденията, че Марк Клатенбърг е използвал неподходящ език към звездите на Челси Джон Оби Микел и Хуан Мата. Столичната полиция официално обяви, че са получили жалба от Обществото на черните адвокати, след като „аристократите" обвиниха рефера Клатенбърг за използване на коментари, които могат да бъдат тълкуван като расистки.

По-рано днес Press Association Sport съобщи, че 37-годишният Марк напълно отхвърля обвиненията срещу него, които също са предмет на разследване от страна на Футболната асоциация.

„Стартира разследване на предполагаеми коментари, направени по време на футболен мач между Челси и Манчестър Юнайтед на "Стамфорд Бридж" на 28 октомври 2012 г. Служители от Хамърсмит и Фулъм (Б.ред. лондонски квартали) са във връзка с футболния клуб Челси и Футболната асоциация. Ние продължаваме да работим в партньорство с футболния клуб Челси и Футболната асоциация, за да разгледаме всяко направено твърдение във връзка с докладваните събития", се казва в изявление на столичната полиция.

 

  Сподели
140