Профъюзът на арбитрите се обяви в защита на Клатенбърг


Н. Гавазов

Профъюзът на арбитрите се обяви в защита на Клатенбърг

Профсъюзът на английските рефери изрази пълната си подкрепа към своя колега Марк Клатенбърг, който се превърна в главен герой на неделния мач от Висшата лига на Англия между Челси и Манчестър Юнайтед. Както е известно, след скандалният по отношение на съдийството мач на „Стамфорд Бридж", Челси подаде жалба срещу Клатенбърг за използване на ненормативна лексика по отношение на двама футболисти от своя отбор.

По неофициална информация, 37-годишният Клатенбърг си е позволил да оскърби Хуан Мата и Джон Оби Микел, наричайки последния „маймуна". Сега предстои разследване, а кариерата на рефера е поставена под заплаха.

Но профсъюзът на арбитрите реши да изрази своята подкрепа за попадналия под кръстосан огън колега. Едновременно с това от организацията се надяват, че ще бъде проведено независимо разследване, което да установи истината.

„Нашата организация е заинтересована от изкореняването на расизма във футбола и от обществото като цяло. Във връзка с това ние изразяваме пълната си подкрепа към Марк Клатенбърг що се отнася до обвиненията по негов адрес. Сега е много важно да се проведе щателно разследване по най-добрия начин и това да стане възможно най-скоро", се казва в изявление на профсъюза.

 

  Сподели
91