Съдия попречи на Ливърпул да вземе дербито с Евертън (видео)


В. Мухарски

Съдия попречи на Ливърпул да вземе дербито с Евертън (видео)

Евертън и Ливърпул не успяха да се победят в градското дерби на кръга във Висшата лига. Двата тима завършиха наравно - 2:2 на "Гудисън парк" в 219-ото дерби на Мърсисайд. Срещата започна отлично за "червените", които дръпнаха с два бързи гола.

В 14-ата минута Луис Енрике центрира остро в наказателното поле, където Луис Суарес стреля стреля силно по земя, топката рикошира в Лейтън Бейнс и влезе във вратата на Хауърд - 0:1. Шест минути по-късно Суарес удвои преднината на "червените", след като засече с глава центриране на Джерард от пряк свободен удар - 0:2.

Домакините успяха да стигнат до изравняване и то до края на първата част. В 22-ата минута Леън Осман намали на 1:2 след като наказа груба грешка на Брад Джоунс, който излезе необмислено да боксира центриране от ъглов удар. Нова грешка в отбраната на Ливърпул доведе до изравнително попадение в 35-ата минута. Хосе Енрике не се ориентира добре при центриране в наказателното поле. Той пропусна топката, след което Стивън Нейсмит изпревари Агер и отблизо прати топката във вратата - 2:2.

След почивката гостите на няколко пъти бяха близо до победен гол. В 49-ата минута Стърлинг бе изведен добре от Енрике, но младокът не успя да нанесе точен удар, а дори имаше възможност да пусне топката към Суарес. В 83-ата минута Стиви Джи стреля опасно, но ударът му бе блокиран на метър пред голлинията от Ягиелка.

В добавеното време на мача Суарес вкара редовен гол, с който трябваше да донесе победата на "червените", но попадението бе отменено заради доста спорна засада.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
133