Калу: Абрамович си поговори с нас и спечелихме ШЛ


Н. Гавазов

Калу: Абрамович си поговори с нас и спечелихме ШЛ

Бившият нападател на Челси Саломон Калу заяви, че единственият човек, който взема важните решения на „Стамфорд Бридж" е собственика на клуба Роман Абрамович. Спечелвайки с „аристократите" Шампионска лига през миналия сезон, Калу напусна лондончани и премина в Лил през лятото. Саломон отлично знае, каква е ролята на Роберто Ди Матео и кой притежава истинската власт.

„Роман има свои виждания и той знае всичко, което се случва в клуба. Той има идея: „Искам да управлявам клуба и искам всичко да става както аз го желая". Понякога напомня на хората, че е единственият, който прави всичко", сподели Калу.

„Това е много важно, защото играчите могат да забравят и да започнат да мислят по следния начин: „О, Челси е на върха вече осем години, няма нужда да работя толкова много, защото за мен ще има място в състава". Да, но той напомня на играчите: „Може да си от осем години в клуба, но аз във всеки един момент мога да променя тима, така както аз желая и е по-разумно да се върнеш на терена и да се отнесеш правилно към работата си", каза още бившият нападател на Челси.

„Това е ролята на собственика - да напомня на всички, че той е единственият бос и ние трябва да работим за интересите на клуба, а не за своите собствени. Роман много добре ни го напомня и всеки път това сработва. Той два пъти е разговарял с нас: по времето на Анчелоти и миналия сезон, когато направихме дубъл", признава Саломон.

„След напускането на Андре Вилаш-Боаш той ни посети и тогава спечелихме Шампионска лига. За това, когато погледнете резултатите, вие нямате право да го критикувате. Повече от всичко Абрамович искаше да спечели Шампионска лига. Вероятно нещата щяха да се получат с Жозе Моуриньо, с Карло или други треньори. Но победата се случи при Роби. Роман искаше да спечели Шампионска лига и я печели. Поради това не бива да казваме че поведението му е неподходящо", завършва Калу интервюто си за Sky Sports.

 

  Сподели
108