Райт: Меси, Роналдо и Рууни все още не са велики играчи


Н. Гавазов

Райт: Меси, Роналдо и Рууни все още не са велики играчи

Известният в миналото футболист на Арсенал Йън Райт изрази своята увереност, че нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни ще може да спечели голям турнир на ниво национален отбор. Според легендата, ако нападателят на „червените дяволи" иска да стане велик, той трябва задължително да запише успех с „Трите лъва".

„Рууни е само ан 26 години. Той има време за това да попадне на голям турнир и да докаже на всички, че не случайно е голям футболист. Мисля, че заслужава подобно признание - Рууни отдавна играе на най-високо ниво и се намира под вниманието на обществеността много отдавна", заяви Райт за Absolute Radio.

„Такива играчи като Шави, Иниеста и Пирло - всички те са побеждавали в големи състезания с националните си отбори. Когато Меси и Роналдо завършат кариерата си, те ще влязат в историята като големи играчи. Мисля, че същата съдба очаква и Рууни. Но за да станат велики, такива футболисти трябва да спечелят златни медали от Световно или Европейско първенство. Тримата - Меси, Роналдо и Рууни трябва да направят това. Така се става велик играч", каза още бившият футболист на Арсенал.

 

  Сподели
71