Тери няма да обжалва


Н. Гавазов

Тери няма да обжалва

Капитанът на Челси Джон Тери официално обяви, че няма да подава апелация относно решението на независимата комисия към Футболната асоциация, признаващо го за виновен в расистки обиди към защитника на Куинс Парк Рейнджърс Антон Фърдинанд.

Както е известно, за своята постъпка Тери беше наказан с дисквалификация от четири мача и глоба в размер на 220 000 паунда. Днес беше последният ден, в който Джон можеше да обжалва присъдата, но той реши да не се възползва от това си право.

„След щателни размишления, аз реших да не подавам апелация относно наказанието от ФА. Искам да се възползвам от шанса и да се извиня пред всички за моите думи, произнесени в мача срещу КПР миналия октомври. И въпреки, че съм разстроен от наказанието на ФА, признавам, че произнесените от мен думи - вън от контекста - са недопустими за използване на футболния терен или просто в живота. Моето поведение не отговаря на нивото, на което се намира Челси и мен самия и обещавам, че подобно нещо няма да се повтаря. В бъдеще аз ще продължавам да помагам на своя клуб в борбата за изключване на дискриминацията от футбола. Дълбоко съм благодарен на Челси, запалянковците и моето семейство за подкрепата", съобщи Тери в своя изявление.

По такъв начин Тери ще започне моментално да изтърпява своето наказание и ще пропусне срещите против Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Суонзи във Висшата лига на Англия, а също и другата среща с „червените дяволи", но в рамките на Купата на Лигата.

Завръщането на Джон може да се състои на 11 ноември в домакинството на Ливърпул.

 

  Сподели
120