Невил: Рууни се държи като момче от улицата


Н. Гавазов

Невил: Рууни се държи като момче от улицата

Помощник-треньора на националния отбор на Англия Гари Невил смята, че нападателят Уейн Рууни трябва да поработи над някои аспекти от своята игра. За своите 26 години Уейн се възприема от публиката като истинска звезда, но Невил, който изигра много мачове с Рууни в Юнайтед, смята, че нападателя има върху какво да поработи по отношение на играта си.

„На 26 години трябва винаги да мислиш за това, че ти си способен и трябва да се движиш напред. Ние трябва да видим прогреса на Рууни и за него е важно също да види своя прогрес", заяви Невил за ВВС.

„Той е забележителен играч, един от най-добрите в света когато се намира в добра форма. Държи се като момче на улицата - сражава се за всяка топка, бие всеки наказателен удар, постоянно се вре и най-важното е, че се стреми към победата", каза още Гари.

„Пол Скоулс и Райън Гигс с годините успяха да адаптират своята игра. Гигс от стремително ляво крило се върна назад и дори много често играе като централен полузащитник. 16-годишният Скоулс започна като „десетка", а сега е опорен полузащитник, който диктува играта. Необходимо е човек да се адаптира. Рууни си остава нападател, но в следващите десет години той трябва да се трансформира по примера на Гигс и Скулс", завършва Невил.

 

  Сподели
110