Карик: Уелбек го чака голямо бъдеще


Н. Гавазов

Карик: Уелбек го чака голямо бъдеще

Полузащитникът на националния отбор на Англия Майкъл Карик призна, че е голям поклонник на играта на Дани Уелбек, на когото специалистите предричат голямо бъдеще не само в Манчестър Юнайтед, но и в националния отбор на Англия. Независимо от подсилването на атакуващата линия на „червените дяволи" през лятото, Уелбек продължава да бъде неотменима част от колектива на Сър Алекс Фъргюсън, намирайки редовно място в стартовия състав.

Представянето на младия футболист в националния отбор на Англия също се развива успешно - в петъчният двубой срещу Сан Марино англичанинът се отчете с дубъл. Карик е убеден, че Уелбек ще продължи да израства като футболист и ще направи много неща в бъдеще.

„Признавам си, че съм му голям фен. Вероятно някой ще каже, защото играем заедно в Юнайтед, но съгласете се: в последно време Дани се представя потресаващо. Обществеността се съмняваше в него след подписването с Ван Перси и се предполагаше, че за него няма да има място в стартовия състав. Но той демонстрира, че остава важен играч за тима. Независимо от голямата конкуренция в линията на нападението, той се справи успешно и ако продължава в същия дух, няма съмнение, че ще стане още по-силен и му предстоят велики неща", сподели Карик за Magic 1152.

 

  Сподели
96