В Нюкасъл няма опасност от религиозен скандал


Н. Гавазов

В Нюкасъл няма опасност от религиозен скандал

Футболистите-мюсюлмани в Нюкасъл спокойно се отнесоха към подписването на контракта с новия спонсор на клуба, съобщава The Sun. Както е известно, преди няколко дни „свраките" обявиха за ново спонсорско съглашение с финансовата компания Wonga, занимаваща се основно с отпускането на краткосрочни кредити с голям лихвен процент. Срокът на договора е за четири години, а сумата по контракта е за 24 милиона паунда.

Както е известно, законите на шериата забраняват на мюсюлманите да използват кредити или да дават пари под лихва. Поради това, след подписването на въпросния контракт в Daily Mail, а по-късно и в останалите британски издания се появи информацията, че няколко футболисти на Нюкасъл - Демба Ба, Папис Сисе, Хатем Бен Арфа и Шейк Тиоте могат да откажат да обличат екипите на отбора с логото на Wonga.

Днес стана ясно, че опасност от религиозен скандал в тима на „свраките" няма. Въпросните футболисти са се отнесли прекалено спокойно към сделката между клуба и финансовата компания и нямат намерение да предизвикват каквито и да е брожения или да протестират срещу контракта.

 

  Сподели
91