Роджърс копира методи от Сър Алекс


Н. Гавазов

Роджърс копира методи от Сър Алекс

Мениджърът на Ливърпул Брендан Роджърс, който по-рано беше критикуван за това, че позволи на снимачен екип на един от британските канали да записва сюжети за футболно реалити-шоу от клуба, отново попадна в сложна ситуация. Работата е в това, че в последния епизод на шоуто попадна видеозапис от събрание на отбора, по време на което мениджърът играе с отбора психологическа игра.

Всичко се състои в това, че Роджърс държи в ръката си три запечатани плика. В тях се намират имената на трима футболисти, които според мнението на специалиста, през сезон 2012/13 ще бъдат в тежест на Ливърпул.

Според Роджърс, този метод цели да повдигне настроението на футболистите и да им повлияе върху тяхното желание да се борят на терена от първата до последната минута. Всъщност, ако по-паметливите си спомнят, именно по този начин Алекс Фъргюсън преди сезон 1992/93 е мотивирал своите футболисти. Тогава „червените дяволи" спечелиха първа шампионска титла за последните 26 години. По-късно шотландският специалист призна, че пликовете са били празни и в тях не е имало никакви имена.

Определено играчите на Ливърпул не са оценили този ход на Роджърс, защото ден след случката, мърсисайдци с трясък загубиха от УБА с резултат 0:3.

 

  Сподели
67